The Great Chicago Fire

Volg de brandweermannen van station 51

Chicago FireIn de dramaserie spelen onder meer Jesse Spencer, Taylor Kinney, Monica Raymund, Lauren German en David Eigenberg. Het eerste seizoen werd uitgezonden vanaf herfst 2012, het tweede seizoen volgde in de herfst van 2013 en eind september 2014 is in de VS het derde seizoen van start gegaan. Het vierde seizoen startte in september 2016.

In de serie wordt het leven van de brandweerlieden en paramedici werkzaam bij het 25th Bataljon van het Chicago Fire Department gevolgd, zowel professioneel als privé. In de brandweerkazerne is iedereen toegewezen aan een van de wagens: Engine 51, Truck 81, Squad 3, Ambulance 61 en 25 Bataljon.

Commandant of Bataljon Chief is Wallace Boden. Hij heeft twee luitenants, Matthew Casey van Truck Co. 81 en Kelly Severide van Rescue Squad Co. 3 (de hulpverleningswagen), hoofdparamedicus Gabriela Dawson is verantwoordelijk voor Ambulance No. 61. Gabriela Dawson besluit te vertrekken maar wanneer Leslie Shay komt te overlijden valt Dawson nog een aantal maanden in bij Ambulance 61.

Uiteindelijk komt Sylvie Brett (Kara Killmer) in de plaats voor Shay. Als Dawson officieel vertrekt naar Truck 81 komt Peter Mills daarvoor in de plek en is hij dus verantwoordelijk voor Ambulance No. 61. In seizoen 3 vertrekt Peter Mills officieel bij Firehouse 51 omdat hij een restaurant gaat openen met zijn familie. Zijn functie wordt overgenomen door Jessica "Chilli" Chillton (Dora Madison). Sylvie Brett is vanaf dan verantwoordelijk voor Ambulance No. 61. In 2019 gaat seizoen 7 van start.

Hoofdrollen

station 51

Het dagelijks leven van de brandweermannen van Chicago Fire speelt zich af in de kazerne (Station 51). Deze kazerne is de vaste standplaats voor het Battaljon 23, en de voertuigen: Engine 18, Ambulance 61, Truck 81 en Squad 3.

Deze kazerne speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van het CFD.

Het was nl. de eerste kazerne die gebouwd werd na de grote brand van 1871.

Lees verder ...

Chief Boden

Eamonn Walker speelt Wallace Boden, de Commandant en Battaljon Chief van Firehouse 51. Een ervaren brandweerman en voorheen collega van de vaders van Severide en Mills. Later trouwt Boden en krijgt samen met zijn vrouw een zoon. Hij heeft al een zoon uit een eerder huwelijk.

Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het korps en is als het ware een echte vaderfiguur voor de brandweermannen en gaat voor zijn mensen door het vuur.

Kpt.Mat Casey

Jesse Spencer speelt Matthew Casey, luitenant in Firehouse 51 en hij heeft de leiding over Truck 81. Hij heeft in het eerste seizoen een relatie met artsenassistent Hallie Thomas.

Later in de serie krijgt hij een relatie met Gabriela Dawson.

Naast zijn baan bij de brandweer werkt hij ook als zelfstandig aannemer. In seizoen 6 wordt hij gepromoveerd tot kapitein.

Lt.Kelly Severide

De rol van Luitenant Kelly Severide wordt vertolkt door acteur Taylor Kinney. Hij heeft de leding op SQUAD 3, dit is een brandweerwagen die ingezet wordt voor speciale interventies zoals; zoeken naar vermiste personen, drenkelingen, HazMat (gevaarlijke stoffen) enz.

Hij staat ook onder bevel van Chief Boden en is zijn rechterhand.


Rolverdeling

 • Monica Raymund speelt Gabriela Dawson. In eerste instantie Paramedicus op ambulance 61 samen met Leslie Shay. Later volgt ze de brandweeropleiding en wordt ze brandweervrouw. Ze heeft relaties met collega Peter Mills en later met Matthew Casey met wie ze uiteindelijk ook trouwt. Buiten haar werk bij Firehouse 51 is ze ook mede-eigenaar van de bar Molly's.
 • Lauren German speelt Leslie Shay. Paramedicus op ambulance 61 en vaste collega van Gabriela Dawson tijdens de eerste twee seizoenen. Shay is lesbisch en heeft verschillende relaties in de serie. Is goed bevriend met Kelly Severide met wie ze ook een appartement deelt. Komt om bij een explosie aan het einde van het tweede seizoen.
 • David Eigenberg speelt Christopher Herrmann. Een van de oudere brandweermannen in Firehouse 51 en plaatsvervangend luitenant van truck 81. Herrmann is getrouwd en vader van vier kinderen bij aanvang van de serie. In seizoen 1 wordt zijn vijfde kind geboren. Geeft vaak advies aan Wallace Boden over het vaderschap. Herrmann is mede-eigenaar van de bar Molly's.
 • Charlie Barnett speelt Peter Mills. Mills begint in de serie als nieuwe brandweerman bij truck 81. Later stapt hij over naar squad 3. Als hij ziek wordt verliest hij tijdelijk zijn baan bij de brandweer en wordt dan ingezet op ambulance 61. Uiteindelijk krijgt hij zijn baan bij de brandweer weer terug, maar aan het einde van seizoen 3 verlaat hij met zijn moeder en zus de stad om een restaurant te beginnen, nadat hun restaurant in Chicago door een brand was verwoest. De vader van Peter Mills was een collega van commandant Wallace Boden en Kelly Severides vader, tot hij omkwam bij een brand.
 • Yuri Sardarov speelt Brian "Otis" Zvonecek. Brandweerman em later chauffeur van truck 81. Zijn bijnaam is tevens de naam van een grote liftproducent. Deze krijgt hij omdat hij wordt ingezet bij liften en ladders.
 • Joe Minoso speelt Joe Cruz, chauffeur van truck 81. In seizoen 3 wordt Cruz overgeplaatst naar squad 3. Cruz heeft een jongere broer genaamd Leon Cruz. Deze komt regelmatig in de problemen met bendes en Joe Cruz is dan ook vaak bezig om hem uit de problemen te helpen.
 • Christian Stolte speelt Randy "Mouch" McHolland. Een van de meer ervaren brandweermannen in Firehouse 51. Zijn bijnaam is een samenvoeging van de woorden "man" en "couch" (Engels voor "bank"). Deze dankt hij aan het feit dat hij in de kazerne meestal op de bank voor de tv zit. Mouch is ook de vakbondsvertegenwoordiger in de kazerne en wordt vaak ingeschakeld als een van de collega's berispt of geschorst worden. Hij heeft een relatie met Sergeant Trudy Platt uit Chicago PD.
 • Teri Reeves speelt in het eerste seizoen Doctor Hallie Thomas. Ze is een arts-assistent en tevens de vriendin van Matthew Casey. Aan het einde van het eerste seizoen komt ze om bij een brand in een kliniek waar ze werkt. Ze wordt door Casey wel uit het brandende gebouw gehaald maar blijkt bij aankomst in het ziekenhuis toch te zijn overleden.
 • Kara Killmer speelt Sylvie Brett. Paramedicus en vervanger van Leslie Shay na diens overlijden. Afkomstig uit een klein dorp heeft ze in het begin moeite om te wennen aan de grote stad Chicago.
 • Dora Madison speelt Jessica "Chili" Chilton. Paramedicus en vervanger van Peter Mills na diens vertrek aan het einde van seizoen 3. Raakt aan de drank na het overlijden van haar zus en wordt in seizoen 4 door Wallace Boden gedwongen om hulp te zoeken.
 • Steven R. McQueen speelt Jimmy Borrelli. Brandweerman en de nieuweling in seizoen 4. Jimmy heeft een oudere broer (Danny) die brandweerman is bij een andere kazerne. Deze probeert Jimmy over te halen om bij hem te komen werken maar dat ziet hij zelf niet zo zitten. Danny komt om bij een brand aan het einde van seizoen 4. Jimmy geeft Wallace Boden daarvan de schuld. McQueen verlaat de serie nadat zijn personage Jimmy Borelli zwaar gewond raakt bij een explosie aan het begin van seizoen 5.
 • Miranda Rae Mayo speelt Stella Kidd. Ze verschijnt halverwege het vierde seizoen in de serie. Ze is brandweervrouw en gescheiden. Kidd heeft ervaring met het runnen van een bar en komt dan ook helpen bij Molly's. Haar ex zorgt regelmatig voor problemen.


Bijzonderheden

Sommige beelden zijn gefilmd in een echte brandweerkazerne in Chicago.

Opvallend is de verbinding met Chicago PD. Zowel de personages van Chicago Fire als Chicago PD treden op in beide series.

Naslagwerk

De brandweer van Chicago is de tweede grootste gemeentelijke brandweer in de Verenigde Staten na de City Fire Department van New York en Cal Fire, zoals gemeten door beëdigd personeel.