The Great Chicago Fire

'Oude branden', blijven actueel

De brandweer van Chicago in actie

Chicago Fire is een Amerikaanse televisieserie bedacht door Michael Brandt en Derek Haas, geproduceerd door Dick Wolf en uitgezonden door NBC.

Chicago FireIn de dramaserie spelen onder meer Jesse Spencer, Taylor Kinney, Monica Raymund, Lauren German en David Eigenberg. Het eerste seizoen werd uitgezonden vanaf herfst 2012, het tweede seizoen volgde in de herfst van 2013 en eind september 2014 is in de VS het derde seizoen van start gegaan.

Het vierde seizoen startte in september 2016. In de serie wordt het leven van de brandweerlieden en paramedici werkzaam bij het 25th Bataljon van het Chicago Fire Department gevolgd, zowel professioneel als privé.

In de brandweerkazerne is iedereen toegewezen aan een van de wagens: Engine 51, Truck 81, Squad 3, Ambulance 61 en 25 Bataljon. Sommige beelden zijn gefilmd in een echte brandweerkazerne in Chicago. Opvallend is de verbinding met Chicago PD. Zowel de personages van Chicago Fire als Chicago PD treden op in beide series.

Commandant of Bataljon Chief is Wallace Boden. Hij heeft twee luitenants, Matthew Casey van Truck Co. 81 en Kelly Severide van Rescue Squad Co. 3 (de hulpverleningswagen), hoofdparamedicus Gabriela Dawson is verantwoordelijk voor Ambulance No. 61. Gabriela Dawson besluit te vertrekken maar wanneer Leslie Shay komt te overlijden valt Dawson nog een aantal maanden in bij Ambulance 61. Uiteindelijk komt Sylvie Brett (Kara Killmer) in de plaats voor Shay. Als Dawson officieel vertrekt naar Truck 81 komt Peter Mills daarvoor in de plek en is hij dus verantwoordelijk voor Ambulance No. 61.

In seizoen 3 vertrekt Peter Mills officieel bij Firehouse 51 omdat hij een restaurant gaat openen met zijn familie. Zijn functie wordt overgenomen door Jessica "Chilli" Chillton (Dora Madison). Sylvie Brett is vanaf dan verantwoordelijk voor Ambulance No. 61.


station 51

Het dagelijks leven van de brandweermannen van Chicago Fire speelt zich af in de kazerne (Station 51).

Deze kazerne is de vaste standplaats voor het Battaljon 23, en de voertuigen: Engine 18, Ambulance 61, Truck 81 en Squad 3. Deze kazerne speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van het CFD.

Het was nl. de eerste kazerne die gebouwd werd na de grote brand van 1871.

Lees verder ...

Chief Boden

De rol van Battaljon Chief Wallace Boden wordt vertolkt door acteur Eamonn Walker.

Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het korps en is als het ware een echte vaderfiguur voor de brandweermannen.

Hij gaat voor zijn mensen door het vuur.

Lt.Mat Casey

De rol van Luitenant Matthew casey wordt vertolkt door acteur Jesse Spencer.

Hij neemt de leiding op Truck 81 en staat als eerste in de vuurlinie bij alle interventies.

Hij is eveneens de rechterhand van de commandant Chief Boden.

Lt.Kelly Severide

De rol van Luitenant Kelly Severide wordt vertolkt door acteur Taylor Kinney.

Hij heeft de leding op SQUAD 3, dit is een brandweerwagen die ingezet wordt voor speciale interventies zoals; zoeken naar vermiste personen, drenkelingen, HazMat (gevaarlijke stoffen) enz.

Hij staat ook onder bevel van Chief Boden en is zijn rechterhand.

Chicagi fire cast

Het team wordt aangevuld met:

David Eigenberg als Christopher Hermann, Joe Minoso als Joe Cruz, Monica Raymund als Gabriela Dawson, Christian Stolte als Mouch en Yuri Sardarov als Otis.

top


Contacteer mij

Kpl. Luc Diels
Brandweer Post Mechelen
Dageraadstraat, 4 2800 Mechelen
P: (0479) 21 95 68
E: diels_brw@telenet.be

Wist je dat

Het vierde seizoen startte in september 2016 op VTM. Ondertussen werkt men reeds aan een vijfde reeks.