The Great Chicago Fire

'Oude branden', blijven actueel

Communicatie

De brandweer van Chicago exploiteert twee brandalarm frequenties: Main en Englewood. Main bedekt de stad ten noorden van de Zuid-tak van de Chicago River en Englewood bedekt de stad ten zuiden van hetzelfde punt.

De 2 EMS frequenties worden weerspiegeld in zowel de naam en de grenzen. De aparte aanduidingen zijn vanaf het moment dat het Englewood brandalarm kantoor zich bevond op 64 en Wentworth Streets, en het centrale brandalarm Office was gevestigd op de vijfde verdieping van het Stadhuis van Chicago, op 121 North LaSalle Street.

Beide kantoren zijn samengevoegd tot één locatie in de stad; 911 Center in 1996, gevestigd in Madison en Laflin Streets.

CFD Fire Departement overzicht

Adres: 1360 S Blue Island Ave, Chicago, IL 60608, Verenigde Staten

 • Opgericht op: 2 augustus 1858
 • Jaarlijkse aantal noodoproepen: meer dan 500.000
 • Aantal werknemers: 5143
 • Algemene leiding: Commissaris Jose A. Santiago
 • Afdelingen: 5
 • Bataljons: 24
 • Fire stations: 98 (waarvan 1 Fireboat station)
 • Motoren: 96
 • Vrachtwagens: 61
 • Squads: 4
 • Ambulances: 75 ALS
 • Haz Mat: 2
 • Helikopters: 2
 • Fireboats: 2

Website CFD: www .cityofchicago .org / fire

Chicago Fire

De TV-serie Chicago Fire geeft het reilen en zeilen van de brandweermannen van station 51 weer. Deze reeks is al zijn vierde seizoen bezig en is te bekijken op VTM op donderdagavond.

Meer info...

Brandpreventie

Downtown firestationHet bureau of Fire Prevention beveelt de volgende afdelingen:

Code Compliance en inspecties. De afdeling Brandpreventie wordt geleid door een adjunct-commissaris.

Het bureau of Operations is één van de vier bureaus binnen de organisatie van de brandweer Chicago.

Net als de andere drie bureaus, staat het bureau van de operaties onder bevel van een adjunct-fire-commissaris, die rapporteert aan de 1e adjunct-commissaris, die op zijn beurt rapporteert aan de commissaris van de Brand.

Het bureau of Operations is momenteel het grootste bureau binnen de brandweer van Chicago en wordt georganiseerd in vier divisies:

Brandbestrijding and Rescue, Emergency Medical Services (EMS), Special Operations (met inbegrip van de technische Rescue Unit, de gevaarlijke stoffen Unit, en de Air -zee Rescue Unit), en het bureau van Fire Investigation (OFI).

De Brandbestrijding and Rescue Division wordt geleid door een adjunct-adjunct-commissaris van de brand.

De afdeling Special Operations en de EMS-divisie worden ook geleid door een adjunct-adjunct-commissaris.

Organisatie van het Chicago Fire Departement

Het Chicago Fire Department is het tweede grootste stedelijk brandweerkorps in de USA en één van de grootste in Noord-Amerika.

Samenstelling en indeling van de posten

Chicago Fire Departement

De brandweer van Chicago (CFD) staat in voor de brandbestrijding en medische hulpdiensten in de stad Chicago, staat Illinois, in Verenigde Staten, ze staat onder de bevoegdheid van de burgemeester van Chicago.

De brandweer van Chicago is de derde grootste gemeentelijke brandweer in de Verenigde Staten na de City Fire Department van New York en Cal Fire, zoals gemeten door beëdigd personeel.

Het is ook één van de oudste grote georganiseerde brandweerkorpsen in de natie.

fire chief SantiagoDe brandweer van Chicago staat onder leiding van de commissaris van de brand, dit is Die Jose A. Santiago. De commissaris van de brand wordt benoemd door de burgemeester en wordt bijgestaan ​​door de eerste vice-commissaris, dit is Charles Stewart III, die op de bureaus van de afdeling toezicht houdt.

De brandweer van Chicago ontvangt jaarlijks meer dan 500.000 oproepen voor hulpverlening.

Bureaus

Er zijn vier Bureaus van Operatie binnen de Brandweer Chicago: Operations, Administratieve diensten, Logistiek en brandpreventie. De vier Bureaus wordt geleid door de 1e vice-Fire-commissaris, Charles Stewart III, die op zijn beurt rapporteert aan de commissaris van de Brand.

Operations

Het Bureau van Operations is het grootste Bureau binnen de Brandweer van Chicago. Het Bureau of Operations commando's heeft de volgende afdelingen: Brandbestrijding & Rescue, Emergency Medical Services (EMS), Special Operations, en het Bureau van Fire Investigation (OFI brandonderzoek). Het Bureau of Operations bestaat uit meer dan 4500 Brandweerlieden en paramedici en staat onder leiding van een adjunct-commissaris van de brand.

Administratieve Diensten

Het Bureau voor Administratieve Services-opdrachten heeft de volgende afdelingen: Personeel, vorming, het foto-Unit en het Employee Assistance Program. Administratieve diensten wordt geleid door een adjunct-commissaris van de brand.

Logistiek

Het Bureau van Logistics commando's heeft de volgende afdelingen: Support Services, Support & Logistics (EMS), Equipment & Supply, Bouw & Vastgoedbeheer, Record, Employee Relations, Labor Relations, Personeel / Human Relations, het Pension Board, de wet- en regelgeving, en management Informatie Systemen / Technology. Het Bureau voor de logistiek wordt geleid door een adjunct-commissaris van de brand.

Brandbestrijding and Rescue Division

TruckDe Brandbestrijding and Rescue Division wordt geleid door een adjunct-adjunct-commissaris Fire (radio roepnaam : 2-1-10). De divisie bestaat uit vijf Fire Districten, elk bevel komt van een District Chief.

Binnen de vijf districten zijn 24 Bataljons, elk bevel komt van een Bataljon Chief per shift, die rapporteert aan de Deputy District Chief van het district, die in-draai rapporteert aan de District Chief van het District.


Emergency Medical Services (EMS

EMS teamDe Emergency Medical Services (EMS) Division wordt aangevoerd door een assistent vice-Fire-commissaris (2-1-11). De afdeling bestaat uit twee divisies Field, de Noord-divisie, en de Zuid-divisie. Elke afdeling wordt aangevoerd door een assistent-plaatsvervangend hoofd van de paramedicus per shift.

De twee Assistant Deputy Chief Paramedici brengen verslag uit aan de adjunct-adjunct-commissaris van de Brand van de afdeling. Binnen de twee Field divisies, zijn er acht EMS districten.

Elke EMS District staat onder het bevel van een Paramedic Field Chief. Elke EMS District Paramedic Field Chief is verantwoordelijk voor alle EMS en ambulance bedrijven binnen die District.


Special Operations

CFD SUV car De Special Operations Division wordt geleid door een adjunct-adjunct-commissaris (2-1-9) en is verdeeld in verschillende onderafdelingen, met inbegrip van gevaarlijke stoffen (Haz-Mat.) En Air-Sea Rescue. De Haz-Mat. onderverdeling wordt aangevoerd door een Deputy District Chief (5-1-0).

De Air Sea Rescue onderverdeling wordt aangevoerd door twee Deputy District Chiefs, één belast met het Air Operations (6-8-0), en één die verantwoordelijk is voor SCUBA Operations (6-8-6).

Binnen de afdeling Special Operations is de Special Operations Bataljon (5-1-5). Net als bij een brand Bataljon, de Special Operations Bataljon is verantwoordelijk voor alle gespecialiseerde eenheden en bedrijven binnen de Brandweer van Chicago.

De on-duty Special Operations Battalion Chief rapporteert aan de adjunct-adjunct-commissaris van de afdeling, evenals de Haz-Mat., SCUBA, en Air Operations Deputy District Chiefs.


Brandweerkazerne Locaties en Apparatus

Firehouse 126 De brandweer Chicago is onderverdeeld in 5 districten, die in totaal 24 bataljons heeft plus een Special Operations bataljon commando.

top


Contacteer mij

Kpl. Luc Diels
Brandweer Post Mechelen
Dageraadstraat, 4 2800 Mechelen
P: (0479) 21 95 68
E: diels_brw@telenet.be

Wist je dat

De brandweer van Chicago is de derde grootste gemeentelijke brandweer in de Verenigde Staten na de City Fire Department van New York en Cal Fire, zoals gemeten door beëdigd personeel.